Cuidem
el teu somriure


Implantologia i cirurgia oral

La pèrdua de peces dentals afecta no només l’estètica, sinó el dia a dia de les persones. Davant d’això, a Farreclinic disposem de la millor solució per a aquests casos: la implantologia dental. Aquesta branca de l’odontologia ens permet reemplaçar una o més dents perdudes per recuperar un somriure natural.

Un implant és una arrel artificial que es col·loca quirúrgicament, sota anestèsia local, a l’interior de l’os maxil·lar. Posteriorment, després d’un període de cicatrització, s’hi connecta una pròtesi o funda.

Entre els problemes més freqüents en la cirurgia oral, hi ha els relacionats amb els queixals del seny (cordals). Altres intervencions habituals són les extraccions d’altres dents, fenestracions (procediment que es realitza quan hi ha una dent inclosa), correcció de frens, quists, fibromes, etc.


Periodòncia

És la part de l’odontologia que engloba la prevenció, diagnòstic i tractament dels problemes de les genives. Aquestes afeccions es coneixen amb el nom de malalties periodontals i les més freqüents són la gingivitis i la periodontitis, normalment coneguda com a piorrea.

La gingivitis únicament afecta les genives; és a dir, els teixits tous que protegeixen i cobreixen les dents. En canvi, la periodontitis constitueix un grup d’afeccions més severes que afecten l’os que suporta les dents i altres teixits com el lligament periodontal i el ciment radicular, elements fonamentals per a la permanència de les nostres dents.

En ocasions, una malaltia periodontal pot provocar la pèrdua de les dents si no es tracta a temps. D’aquí la importància d’un bon diagnòstic i tractament preventiu.


Endodòncia

L’endodòncia és la branca de l’odontologia dedicada a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties de la polpa dental, teixit que es troba a l’interior de les dents i gràcies al qual la dent es nodreix i percep els estímuls externs.

Aquest tractament és necessari quan la polpa (part vital de la dent) s’inflama o s’infecta. Diferents causes provoquen aquesta infecció o inflamació: càries profundes, fractures coronals o radiculars, traumatismes...


Odontologia general

L’odontologia conservadora és el conjunt de tractaments que proporcionen les mesures necessàries per conservar les dents naturals i evitar haver d’extreure-les. Per mantenir unes dents sanes i funcionals a la boca tant temps com sigui possible, a Farreclinic apostem per tractaments mínimament invasius per allargar la vida útil de les peces dentals afectades.

Normalment, l’odontologia conservadora s’ocupa de la restauració dels teixits durs de les dents que han estat destruïts per:

● Càries.

● Traumatismes.

● Alteracions en el desenvolupament.


Ortodòncia i Invisalign

L’ortodòncia és la branca de l’odontologia encarregada de l’estudi, prevenció, diagnòstic i tractament de les malposicions esquelètiques i dentals. El seu objectiu és aconseguir un somriure bonic i una oclusió ideal en uns maxil·lars correctament relacionats, amb els beneficis que això comporta en l’estètica i la salut dental. La maloclusió, a més d’afectar l’aspecte del somriure, dificulta els moviments de la boca en parlar o mastegar. Això pot causar un desgast innecessari de les dents i de l’articulació temporomandibular, que és la responsable dels moviments de la boca. L’ortodòncia té una doble finalitat: millorar la funció de la boca i l’estètica del pacient.

Pel que fa a la funció bucal, tenir una correcta posició dental i una adequada oclusió ofereix nombrosos avantatges: facilita la higiene, prevé els problemes de càries i genives i millora l’articulació encarregada d’obrir i tancar la boca.


Odontologia esportiva

L’odontologia esportiva és una disciplina que estudia la influència de cada esport en la salut bucodental i que, a través de la cura oral, possibilita una pràctica esportiva més segura i plaent.

La boca és una de les parts del cos que menys cuidem i no ens adonem que tenir-hi alguna malaltia pot desembocar en problemes més greus a la resta de l’organisme. Es poden veure afectats directament altres òrgans del cos com el cor, l’estómac, el fetge i tot el sistema musculoesquelètic, entre d’altres. Els bacteris de la boca presents en les infeccions bucodentals passen al torrent sanguini i estan relacionats amb la disfunció erèctil, la diabetis, problemes respiratoris, musculars, articulars i cardiovasculars.

Cada dia adquireix més importància el manteniment d’una bona salut bucodental en el món esportiu. Però, tot i això, sembla el menys rellevant pel que fa a les revisions periòdiques a què ens hem de sotmetre, sobretot els atletes i esportistes tant en l’àmbit professional com en l’amateur.

Les afeccions bucodentals actuen directament o indirectament i alteren la posada a punt de l’esportista.

La salut física i bucal és primordial per al bon rendiment.


Odontologia estètica

L’estètica dental és la branca de l’odontologia que s’encarrega de conservar el millor somriure de cada pacient, a través de diferents tractaments:

● Caretes de porcellana

● Compòsits estètics

● Caretes Lumineers

● Corones estètiques amb materials d’última generació com el zirconi

● Emblanquiment dental


Odontopediatria

Somriures desde la primera visita

L’odontopediatria és l’àrea de l’odontologia que s’encarrega de la cura de la salut bucodental dels més petits. L’educació i la prevenció de mals hàbits d’higiene bucodental s’han d’inculcar en l’edat més primerenca possible.

Farréclínic ofereix diferents tractaments indicats per assegurar un creixement saludable i correcte de les dents dels més petits de la casa. Un dels objectius de prevenció en els serveis d’odontopediatria és l’educació, perquè l’èxit dels tractaments passa primer per un bon manteniment. Per aquest motiu, a més de dur a terme els tractaments, s’ensenya als nens a mantenir una bona higiene bucodental i a raspallar les dents correctament amb l’objectiu de prevenir futurs problemes en la cavitat oral.

El nostre servei d’odontopediatria, juntament amb el servei d’ortodòncia infantil ajudaran a prevenir, diagnosticar i corregir patologies de la boca i les dents, com la càries infantil o la malposició dental.