parallax background

Tractament periodontal preventiu

o com evitar la reaparició de la periodontitis

 

 

No és una higiene de boca


És una actuació mèdica personalitzada. La periodontitis o piorrea es cura, però pot reaparèixer. Qualsevol persona que hagi tingut una malaltia periodontal és susceptible de tornar a patir-la, per això és necessari l’anomenat tractament periodontal preventiu o manteniment periodontal, que mai s’ha de confondre amb les profilaxis o higienes bucals.


El fet d’haver tingut una periodontitis no significa que no puguem tornar a patir-la. Fins i tot hi ha més probabilitats que reaparegui, com també passa amb altres malalties, com l’infart de miocardi. Encara que no es pot eliminar aquesta susceptibilitat, afortunadament sí que podem reduir-la si mantenim controlats els factors de risc que propicien l’aparició i desenvolupament de la malaltia periodontal, com el tabac, i si seguim un programa preventiu.

 

PERIODÒNCIA

En que consisteix
el tractament periodontal?


Bàsicament, a través del tractament periodontal preventiu realitzem un control de l’estat de salut de les genives, apliquem tècniques de prevenció i actuem en cas que hi detectem algun brot de la malaltia. Hi ha quatre pilars bàsics d’un correcte manteniment periodontal. Són la monitorització, el control de placa, l’eliminació de brots i l’eliminació de placa i càlcul subgingival. Cap d’aquests tractaments s’inclou en una profilaxi dental, que es limita a netejar la superfície de les dents; és a dir, les zones supragingivals (per sobre de la geniva). A més, a Farreclinic, com a part del manteniment o suport periodontal, treballem la motivació del pacient i li ensenyem les tècniques d’higiene més adequades. D’aquesta manera aconseguim l’èxit a llarg termini del tractament periodontal.